Hozzávalók:
- kb. fél kg csirkemell
- vaj/olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál mustár
- 1 dl natúr joghurt vagy kefir vagy tejföl vagy főzőtejszín
- kb.1 evőkanál liszt
- ízlés szerint só, bors, majoranna, bazsalikom, oregano, petrezselyem
Elkészítés:
- Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, majd felkockázzuk őket, és egy serpenyőben megfehérítjük.
- Ezután egy picit felöntjük vízzel, és lassú lángon hagyjuk puhulni néhány percig (kb 5-10 perc). Aztán hozzáadjuk a mézet és egy kis sót, borsot ízlés szerint.
- Közben előkészítjük a tejszínes öntetet. Összekeverjük a joghurtot v.kefírt v.tejfölt v. főzőtejszínt és a fűszereket ( bazsalikom, oregánó, majoranna, petrezselyem). Ha ez megvan, akkor hozzáöntjük a húshoz,meghintjük kevés liszttel és 5-10 percig közepes lángon kavargatjuk.
- Végül hozzáadjuk a mustárt is, és így főzzük még 2-3 percig.
- Rízs, burgonya vagy tésztakörettel tálaljuk.
- Lilahagymás rízskörettel: a lilahagymát felkockázzuk, juliennre(gyufaszálra) vágjuk, olívaoljaon megpirítjuk és a főtt rízshez keverjük.