Mézes-mustáros csirke

 2014.05.10. 03:29

k_p0235_1399685336.jpg_640x480

Hozzávalók:

  • kb. fél kg csirkemell
  • vaj/olívaolaj
  • 1 evőkanál  méz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 dl natúr joghurt vagy kefir vagy tejföl vagy főzőtejszín
  • kb.1 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só, bors, majoranna, bazsalikom, oregano, petrezselyem

 

Elkészítés:

 

  1. Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, majd felkockázzuk őket, és egy serpenyőben megfehérítjük.
  2. Ezután egy picit felöntjük vízzel, és lassú lángon hagyjuk puhulni néhány percig (kb 5-10 perc). Aztán hozzáadjuk a mézet és egy kis sót, borsot ízlés szerint.
  3. Közben előkészítjük a tejszínes öntetet. Összekeverjük a joghurtot v.kefírt v.tejfölt v. főzőtejszínt és a fűszereket ( bazsalikom, oregánó, majoranna, petrezselyem). Ha ez megvan, akkor hozzáöntjük a húshoz,meghintjük kevés liszttel és 5-10 percig közepes lángon kavargatjuk.
  4. Végül hozzáadjuk a mustárt is, és így főzzük még 2-3 percig.
  5. Rízs, burgonya vagy tésztakörettel tálaljuk.
  6. Lilahagymás rízskörettel: a lilahagymát felkockázzuk, juliennre(gyufaszálra) vágjuk, olívaoljaon megpirítjuk és a főtt rízshez keverjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://erikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr326146342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása