Hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 30 dkg háztartási keksz
- 2 dl tej
- 4 dl kávé (frissen főzött, igény szerint koffeinmentes)
- ízlés szerint por-,vagy barnacukor
Elkészítés:
- A tejet és 2 dl feketekávét 1 evőkanál cukorral összekeverünk.
- A mascarponét elkeverjük ízlés szerint cukorral és a megmaradt 2 dl kávéval.
- A tejbe beledobunk kb. 10 szem kekszet, megforgatjuk a tejben, hogy mindenhol érje és gyorsan kiszedegetjük.
- Egy üvegtálba belehelyezzük az első réget kekszet, annyit, hogy ne lássuk az edény alját. (Ha szögletes a keksz, akkor érdemes szögletes tállal dolgozni, a kerek a keksz akkor értelemszerűen kerek tállal. Ez a mennyiség egy 20 cm átmérőjű tálban készült.)
- Erre kenünk egy réteg krémet.
- Utána ismét a tejbe mártott keksz jön. Arra vigyázzunk, hogy ne áztassuk el a kekszeket!
- Ezt így folytatjuk, amíg a krém el nem fogy.
- A süteményt krémmel zárjuk.
- 24 órára hűtőbe tesszük
- Tálaláskor a tálban egy késsel körbevagdossuk a tortánkat, hogy ki tudjuk borítani egy tányérra.
Javaslat: A mascarponés kávékrém önálló desszertként is megállja a helyét !