Mascarponés-kávés keksztorta

 2014.05.10. 03:15

mascarpones_kaves_keksztorta_1399684498.jpg_670x460

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 2 dl tej
  • 4 dl kávé  (frissen főzött, igény szerint koffeinmentes)
  • ízlés szerint por-,vagy barnacukor

 

Elkészítés:

  1. A tejet és 2 dl feketekávét 1 evőkanál cukorral összekeverünk.
  2. A mascarponét elkeverjük ízlés szerint cukorral és a megmaradt 2 dl kávéval.
  3. A tejbe beledobunk kb. 10 szem kekszet, megforgatjuk a tejben, hogy mindenhol érje és gyorsan kiszedegetjük.
  4. Egy üvegtálba belehelyezzük az első réget kekszet, annyit, hogy ne lássuk az edény alját.  (Ha szögletes a keksz, akkor érdemes szögletes tállal dolgozni, a kerek a keksz akkor értelemszerűen kerek tállal. Ez a mennyiség egy 20 cm átmérőjű tálban készült.)
  5. Erre kenünk egy réteg krémet.
  6. Utána ismét a tejbe mártott keksz jön. Arra vigyázzunk, hogy ne áztassuk el a kekszeket!
  7. Ezt így folytatjuk, amíg a krém el nem fogy.
  8. A süteményt krémmel zárjuk.
  9. 24 órára hűtőbe tesszük
  10. Tálaláskor a tálban egy késsel körbevagdossuk a tortánkat, hogy ki tudjuk borítani egy tányérra.

 

Javaslat: A mascarponés kávékrém önálló desszertként is megállja a helyét !

A bejegyzés trackback címe:

https://erikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr806146340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása