Hozzávalók:
- 20 dkg medvehagyma
- 3 db zöldhagyma
- 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 2 közepes db burgonya
- 1.7 l szárnyas alaplé (lehet zöldséges is)
- 1.5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A megtisztított medvehagymát, zöldhagymát felszeleteljük és a felhevített vajon elkezdjük párolni.
- Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig pároljuk fedő alatt, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a levessel/ alaplével.
- Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzá adjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges és összefőzzük, de nem forraljuk a levest.
- Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal, főtt tojáskarikákkal, pirítóskockákkal...