medvehagyma_1395968610.jpg_800x600

Hozzávalók:

  • 20 dkg medvehagyma
  • 3 db zöldhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 2 közepes db burgonya
  • 1.7 l szárnyas alaplé (lehet zöldséges is)
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A megtisztított medvehagymát, zöldhagymát felszeleteljük és a felhevített vajon elkezdjük párolni.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig pároljuk fedő alatt, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a levessel/ alaplével.
  3. Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzá adjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges és összefőzzük, de nem forraljuk a levest.
  4. Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal, főtt tojáskarikákkal, pirítóskockákkal...

A bejegyzés trackback címe:

https://erikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr745882408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása